ElevPC

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin. Elevene bruker sine private datamaskiner, og du som skal begynne i Vg1 må selv sørge for å skaffe deg en datamaskin til skolestart.

PC-/Mac-ordning i Akershus fylkeskommune

Du kan bruke den datamaskinen du har fra før, kjøpe en gjennom en vanlig forhandler, eller bestille en subsidiert datamaskin via fylkeskommunens innkjøpsavtaler.

Du kan benytte enhver datamaskin som oppfyller minstekravene:

• Datamaskinen må ha antivirusprogram.
  • Datamaskinen må kunne produsere og levere inn oppgaver i formater som er lesbare for læreren. Du får tilbud om gratis installasjon av Office-pakken når du begynner på skolen.
  • Datamaskinen må fungere når du arbeider i læringsplattformen itslearning.
  • Datamaskinen må fungere uten internettilkobling. Det utelukker for eksempel Chromebook.

Dersom datamaskinen din ikke fungerer til det som er forventet, kan skolen kreve at du kjøper en standard-PC til bruk i opplæringen.  På utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon og i valgfaget Informasjonsteknologi bruker skolen programvare som krever en kraftig PC eller Mac. Dersom din PC ikke er kraftig nok til dette har skolen låne PCer og stasjonære Macer  til bruk på skolen.

Det er gjort endringer i IKT-reglementet for Akershus fylkeskommune, les reglementet her

PC anbefaling fra Sandvika videregående skole

Med mindre du trenger en kraftig PC eller MAC til IT- eller mediefag anbefaler vi våre elever å kjøpe en hybrid PC med trykkfølsom skjerm.  Fordelen med disse er at du kan kombinere håndskrift og notater i digitale  lærebøker med vanlig tastatur. Du kan ikke notere i ordinære skolebøker da de er skolens eiendom og brukes av flere elever gjennom mange år.  I løpet av en undervisningsdag ønsker ofte læreren at eleven legger ned sin PC slik at de kan følge med på det som skjer på tavlen. Med denne varianten kan eleven legge skjermen ned flatt og fortsatt ta notater på PC-en. Mange mener de lærer mest når de tar notater med håndskrift, og PC-en kan gjøre om håndskrift om til tekst. Alle notater blir arkivert systematisk på maskinen ved hjelp av programmet OneNote.

Vi har testet hybrid PC-er med slike funksjoner og lærerne er meget fornøyd.  Tilbudet av digitale læremilder varierer, men vi tar det i bruk i stadig fler fag.

Dessverre er det ikke hybrid PC-er med på innkjøpsordningen til Akershus fylkeskommune, men du står fritt til å anskaffe en selv. Vi har testet fler modeller og kan anbefale Lenovo ThinkPad Yoga 260 eller tilsvarende.

Ønsker du en vanlig PC eller MAC kan du lese om innkjøpsordningen til Akershus fylkeskommune under.

PC anbefalinger i forhold til utdanningsprogram

• Studiespesialisering: Dersom du velger IT-eller mediefag som valgfag i VG2 og VG3 bør du ha en kraftig PC eller Mac.
  • Medier - og kommunikasjon: Anbefaler Mac eller en kraftig PC. Vi bruker Adobe Master Collection som krever bedre ytelse enn en standard skolepc.

Du kan lese mer om PC-ordningen på fylkeskommunens nettsider.

Bestilling av PC/Mac

Lenke til bestillingsportalen finner du her

Elever som har lese/skrivevansker

Vi bruker CD-ord.

CD- ord er et mer omfattende program enn IntoWords.

• For PC: CD- ord
  • For MAC, Ipad: IntoWords