Sandvika vgs vant internasjonal pris i Houston

Sandvika vgs vant en pris for sitt samarbeid med Lindenhurst high school og eksterne partnere i USA på en internasjonal konferansen i Houston Texas i midten av oktober.

Hvert andre år deler IPN ut Global Best Awards til prosjekter som lykkes på grunn av gode partnerskap. Skolene vant prisen «Multi Regional, Partnerships that build Learning communities.  

Prisen ble overlevert av tidligere astronaut Bill McArthur, og tidligere direktør for Johnson Space Center, NASA, George Abbey. 

Prosjektet er et partnerskap mellom utdanning og næringslivet,og et eksempel på trepartssamarbeid i praksis. I tillegg til eksterne partnere i USA har også Akershus fylkeskommune deltatt med midler til dette prosjektet. I år har 15 elever fra Sandvika vgs vært på besøk i USA og både bodd hos vertsfamilier og vært elever på Lindenhurst high school. Til våren kommer 16 elever fra Usa og skal bo hos norske familier.  

Dette er utrolig gøy. Prisene er en anerkjennelse av at gode partnerskap leder til resultater. Det er viktig å bygge relasjoner på tvers av landegrenser og bli kjent med andre kulturer og tradisjoner. I dag er det vanskelig for skolene å arrangere slike turer og vi er derfor avhengig av å bli sponset av næringslivet hvis vi vil fortsette dette gode arbeidet. 

Andre prisvinnere var NHO og NITO. Jenter og teknologi som vant både prisen for beste prosjekt i kategorien «STEM», og den aller gjeveste prisen, beste prosjekt, eller «Overall winner».