ElevPC

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin. Elevene bruker sine private datamaskiner, og du som skal begynne i Vg1 må selv sørge for å skaffe deg en datamaskin til skolestart.

PC-/Mac-ordning i Akershus fylkeskommune

Du kan bruke den datamaskinen du har fra før, kjøpe en gjennom en vanlig forhandler, eller bestille en subsidiert datamaskin via fylkeskommunens innkjøpsavtaler.

Du kan benytte enhver datamaskin som oppfyller minstekravene:

• Datamaskinen må ha antivirusprogram.
  • Datamaskinen må kunne produsere og levere inn oppgaver i formater som er lesbare for læreren. Du får tilbud om gratis installasjon av Office-pakken når du begynner på skolen.
  • Datamaskinen må fungere når du arbeider i læringsplattformen itslearning.
  • Datamaskinen må fungere uten internettilkobling. Det utelukker for eksempel Chromebook.

Dersom datamaskinen din ikke fungerer til det som er forventet, kan skolen kreve at du kjøper en standard-PC til bruk i opplæringen.  På utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon og i valgfaget Informasjonsteknologi bruker skolen programvare som krever en kraftig PC eller Mac. Dersom din PC ikke er kraftig nok til dette har skolen låne PCer og stasjonære Macer  til bruk på skolen.

Les IKT-reglementet for Akershus fylkeskommune reglementet her

PC anbefalinger i forhold til utdanningsprogram

• Studiespesialisering: Dersom du velger IT-eller mediefag som valgfag i VG2 og VG3 bør du ha en kraftig PC eller Mac.
  • Medier - og kommunikasjon: Anbefaler Mac eller en kraftig PC. Vi bruker Adobe Master Collection som krever bedre ytelse enn en standard skolepc.

Du kan lese mer om PC-ordningen på fylkeskommunens nettsider.

Bestilling av PC/Mac

Lenke til bestillingsportalen finner du her

Elever som har lese/skrivevansker

Hvis du har dokumentert lese- eller skrivevansker, har du krav på skriveprogram fra NAV. Bibliotekaren kan hjelpe deg med å søke om dette. I tillegg skaffer skolen deg digital tilgang til lærebøkene dine.

Du har også krav på tilgang til lydbøker - både faglitteratur og skjønnlitteratur - via Norsk lydbibliotek og appen Lydhør. Søknad må sendes via bibliotekaren.