Helse- og oppvekstfag [Hopp til innhold]

Helse- og oppvekstfag

Det er mange spennende veier for deg som velger helse- og oppvekstfag. Kurset kan gi fagbrev eller studiekompetanse, avhengig av valgene dine i andre (vg2) og tredje (vg3) året.

Ved Sandvika videregående skole kan du etter fullført vg1 søke deg inn på barne - og ungdomsarbeiderfag, helseservicefag eller tannhelse.  Ved andre skoler i regionen finnes det andre muligheter, se mer på vilbli.no

Er du interessert i mennesker, har innlevelsesevne og kan samarbeide med andre? Ønsker du deg en meningsfylt jobb hvor du må bruke hele deg? Da kan helse- og oppvekstfag være noe for deg. 

Helse- og oppvekstfag er en utdanning som kvalifiserer deg til å jobbe med mennesker innen forskjellige omsorgsyrker. Du må bry deg om og kunne ta hensyn til andre mennesker. Du bør være flink til å samarbeide med andre og kunne kommunisere godt med mennesker i mange forskjellige situasjoner. 

Synes du dette lyder spennende, vil vi gjerne ha deg som søker til Sandvika.

Hva lærer du

Programområdet gir deg grunnleggende kunnskap innenfor fagområdene kommunikasjon og samhandling, helsefremmende arbeid og yrkesutøvelse.

Veien videre

Kurset helse- og oppvekstfag første året (vg1) leder videre til 9 forskjellige yrkesutdannelser, samt at du kan velge å bygge på til generell studiekompetanse.

Hvordan søker du

Søknadsfris er 1.mars, les mer om utdanningsalternativene på vilbli her

Søknad, svar og regler

Les lærerplan for faget hos utdanningsdirektoratet her

Kontaktperson

Cecilie Tone Mohr

Avdelingsleder for norsk, helse - og oppvekstfag, ansvarlig for eksamen og praksisstudenter

E-post Cecilie.Tone.Mohr@sandvika.vgs.no

Tlf: 416 49 084