Helse- og oppvekstfag Vg1 [Hopp til innhold]

Helse- og oppvekstfag Vg1

Kurset Vg1 Helse- og oppvekstfag danner grunnlaget for å søke på videregående Vg2- og Vg3-kurs innenfor programområdet Helse- og oppvekstfag. Sandvika har 60 elevplasser, noe som gjør oss til regionens største Helse- og oppvekstfagskole.

Hvorfor bør du søke Helse- og oppvekstfag ved Sandvika vgs

• Vi er en velutstyrt skole med gode lærere som inspirerer til læring og trivsel.
  • Vi stiller krav til deg, men gir også støtte når du trenger det.
  • Vi ønsker å utvikle din sosiale kompetanse og empati, slik at du vil vokse som menneske og fagperson.
  • Vi jobber aktivt med  å tilpasse undervisningen til den enkelte elev. Blant annet tilbyr vi tilpasset undervisning i matematikk og engelsk for elever som sliter i disse fagene.
  • Vi benytter oss av varierte arbeidsmetoder hvor PC er en integrert del.
  • Vi jobber bredt tverrfaglig – slik at du kan se fagene i sammenheng og hvordan de fører til et fremtidig yrke
  • Vi ønsker å koble teori og praksis tett opp mot hverandre. Undervisningen er i stor grad praksisrettet med prosjektarbeid, ekskursjoner og praksisbesøk.
  • Du blir utplassert i bedrift slik at du får arbeidserfaring.

Skoleuka

• Norsk 2 timer
  • Engelsk 3 timer
  • Naturfag 2 timer
  • Matematikk 3 timer
  • Kroppsøving 2 timer
  • Kommunikasjon og samhandling 5 timer
  • Yrkesutøvelse 5 timer
  • Helsefremmende arbeid 7 timer
  • Prosjekt til fordypning 6 timer

I prosjekt til fordypning får du mer erfaring og kunnskap om læreplanmål på Vg3-nivå innenfor forskjellige yrkesretninger. Dette betyr at våre elever er ute i praksis på sykehjem, barnehage/SFO og deltar i prosjektet ”Livsglede for Eldre”.

Yrkesmuligheter

Ved å velge Helse og oppvekstfag kan du få forskjellige jobber innen helse-, omsorg- og oppvekstsektoren. På Sandvika tilbyr vi Barne- og ungdomsarbeiderfag og Helseservicefag på Vg2, samt Tannhelsesekretær på Vg3.

Dette kan Sandvika vgs tilby av studieretninger

Dersom du søker deg til andre skoler, kan du bli

•  Ambulansearbeider
  •  apotektekniker
  •  Fotterapeut / ortopeditekniker
  •  Helsefagarbeider
  •  Hudpleier

Hvis dette høres ut som noe for deg, bør du søke Helse- og oppvekstfag ved Sandvika.