Medier og kommunikasjon Vg1 [Hopp til innhold]

Medier og kommunikasjon Vg1

Overgangen fra ungdomskolen til medier og kommunikasjon på første året (VG1) er stor. Større frihet, mer ansvar og en mer praktisk skolehverdag. Nye mediefag og programvareopplæring i Adobe-pakken står på planen.

Etter en hektisk skolestart med mange nye fjes og klassekamerater drar vi på overnattingstur til Nordmarkskapellet. Mye gøy og lite søvn, og kanskje noen nye venner.

Det er audition på Sandvikarevyen, du bidrar på Dagsverk Lesotho og du gjør dine første opptak i fotostudioet.

Du blir kjent med to nye mediefag og vi bruker mye tid på programvareopplæring i programmer som Photoshop og Indesign. Du lærer at "Deadline" er en frist som skal holdes og du synes kanskje det er litt mye nytt på en gang.

Lærerne gleder seg over hvor raskt dere lærer nye ting. Vi jobber tverrfaglig med mediefagene, og ekstra gøy er det når vi får til å jobbe tverrfaglig med fellesfag som norsk og engelsk.

Se bare her hva VG1 elevene fikk til våren 2018. De ble nominert til finalen i en internasjonal konkurranse "Film your issue" der kjente skuespillere, politikere og ledere av organisasjoner som Google og Microsoft satt i juryen. Se filmen her: